Skip to content

منظور از کنتور تفکیکی و مشاع چیست؟【نکات مهم】

کنتور تفکیکی و مشاع برونتاب
آن چه در این مقاله می خوانیم

درباره تفکیک مصرف آب و انرژی

 سرمای هوا و هزینه‌های گزاف گرمایش در کشورهای اروپایی، ایده تفکیک هزینه‌های انرژی را در اوایل دهه بیست میلادی به وجود آورد. در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا مانند دانمارک، آلمان، هلند، سوئیس، بلژیک، اتریش و… اندازه‌گیری تفکیکی مصرف انرژی (sub metering) از سال‌ها پیش به صورت قانونی لازم‌الاجرا بوده و بر اساس مصوبه سال اخیر پارلمان اروپا ، تا سال ۲۰۱۶ تفکیک مصرف انرژی درتمامی اتحادیه اروپا اجرا خواهد شد.

 اما در سال‌های اخیر ایده نصب کنتور تفکیکی یا اندازه‌گیری هوشمند (smart metering) در سایر نقاط جهان از جمله امریکا و آسیا به سرعت در حال رشد است. در ایران، با توجه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی در سال‌های اخیر، اقبال عمومی گسترده‌ای به تفکیک هزینه‌های انرژی به وجود آمده است.

کنتور تفکیکی چیست؟

کنتور تفکیکی دستگاهی است که میزان مصرف منابع هر واحد از ساختمان را به صورت جداگانه اندازه‌گیری می‌کند. این نوع کنتور برای آب، برق، گاز یا حتی سیستم‌های گرمایش و سرمایش استفاده می‌شود و به مالک یا مستاجر هر واحد این امکان را می‌دهد که به صورت مستقل هزینه‌های مصرفی خود را مدیریت کند.

مزیت کنتور تفکیکی این است که مسئولیت مصرف هر واحد کاملاً مشخص بوده و هر فرد می‌تواند با کنترل دقیق‌تر مصرف خود، در کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی انرژی مؤثر باشد. همچنین در صورت فروش یا اجاره واحد، محاسبه دقیق مصرف و هزینه‌ها ساده‌تر انجام می‌شود.

کنتور مشاع چیست؟

کنتور مشاع به دستگاه اندازه‌گیری گفته می‌شود که برای ثبت میزان مصرف آب، انرژی یا منابعی که به صورت مشترک توسط تمامی واحدهای یک ساختمان استفاده می‌شود، به کار می‌رود. این کنتورها معمولاً در مواردی نظیر روشنایی مشاعات (مانند راه‌پله‌ها، پارکینگ‌ها و فضای سبز)، آسانسور، سیستم‌های گرمایشی یا سرمایشی مرکزی و حتی آبیاری استفاده می‌شوند.

بزرگترین مشکل کنتور مشاع، هزینه‌ای است که به صورت مساوی یا بر اساس متراژ هر واحد، میان ساکنین تقسیم می‌شود.برای حل این مشکل استفاده از کنتور تفکیکی به جای کنتور مشاع پیشنهاد می شود تا علاوه بر تسهیل مدیریت هزینه‌ها، باعث شفافیت بیشتر در مصرف مشترک شده و از بروز اختلاف بین ساکنین جلوگیری می‌کند.

کنتور تفکیکی و کنتور مشاع

مزایا کنتور تفکیکی نسبت به کنتور مشاع

اندازه‌گیری دقیق مقدار مصرف انرژی، تنها راه عادلانه تفکیک قبض‌ها است و تفکیک بر مبنای متراژ و تعداد نفرات از نظر علمی صحیح نیست. چرا که به طور معمول بیشترین میزان هزینه‌ی گازمصرفی، صرف گرمایش می‌شود و از آنجا که هریک از ما عادت‌های گرمایی متفاوتی داریم و دمایی که در آن احساس راحتی می‌کنیم می‌تواند بسیار متفاوت باشد، میزان مصرف یک واحد آپارتمان حتی می‌تواند بیشتر از تاثیر متراژ یا تعداد نفرات باشد.

 دانستن این حقیقت که در دو واحد آپارتمانی کاملاً مشابه، با سیستم گرمایشی مشابه، به ازای هر یک درجه‌ی دمای بیشتر، مصرف گاز شش درصد بیشتر می‌شود، اهمیت تاثیر این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد.موضوع تفکیک آب و انرژی اهمیت بسزایی در کاهش اختلافات و کاهش مصارف انرژی و آب و برق و جلوگیری از خشکسالی و همچنین باعث پیک سایی و جلوگیری از قطع برق می‌نماید.

 برای دریافت قیمت به روز و مشاوره «رایگان» در زمینه انواع کنتور تفکیکی با کارشناسان ما تماس بگیرید یا فرم مشاوره را پر کنید. 

 شماره تماس پشتیبانی: 

 ۰۲۱-۲۲۳۸۱۳۶۴ و ۰۹۰۲۳۸۷۴۳۱۳

تفکیک و صرفه‌جویی

اگر سهم هر واحد از هزینه‌ی مشاع انرژی، دقیقاً به اندازه‌ی مصرف آن واحد باشد، اعمال راهکارهای صرفه‌جویی در مصرف انرژی مانند مدیریت دمای منزل در ساعات مختلف، عایق‌بندی، نصب شیشه دو جداره یا نصب شیر ترموستاتیک از نظر مالی معنادار شده و سرمایه‌گذاری سودمندی محسوب خواهد شد. بررسی نتایج ثبت شده در ساختمانهایی که سامانه تفکیک مصرف انرژی برونتاب در آنها نصب شده نشان می‌دهند که مصرف انرژی تا ۵۳ درصد نسبت به پیش از نصب سامانه کاهش داشته است.

این کاهش عموماً به دلیل تغییر الگوی مصرف و مدیریت بهتر انرژی توسط مصرف‌کنندگان به وجود آمده است. برونتاب انرژی با بهره‌گیری از تکنولوژی شرکت با سابقه بروناتا دانمارک و با تلاش و همت مهندسان ایرانی به عنوان شرکتی دانش‌بنیان توانسته انواع تجهیزات اندازه‌گیری شامل کنتورهای هوشمند آب، انرژی‌ میتر، کنتور برق و کنتور گاز را به صورت خوانش از راه دور با تکنولوژی‌های بی‌سیم و سیمی شامل Lan, wifi, loRa,zigbee, GPRS/GSM, Modbus, M-bus, RS232,RS485, NbIOT به انتقال اطلاعات به نرم‌افزار پیشرفته و هوشمند آنلاین EEMS اقدام نماید.

این مطلب چقدر برایتان مفید بود؟

بر روی ستاره‌ها برای امتیاز دادن کلیک کنید

میانگین امتیازات ۵ / ۵. تعداد امتیازات: ۲


نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است